Studio Cocoon Logo

Studio Cocoon

Wat is Pilates

Pilates is een body-mind-spirit training gericht op het versterken, stretchen en in balans brengen van het lichaam. Pilates oefeningen kan je zowel op een mat als op verschillende toestellen volgen. Het concept bestaat uit een vaste serie oefeningen die uitgevoerd worden op een mat of reformer. Er wordt gewerkt vanuit ´het powerhouse´ (buik/onderrug, bil- en dijbeenspieren). De oefeningen worden gecontroleerd, geconcentreerd en met precisie uitgevoerd. Het juiste ademhalingspatroon en een mooie flow ondersteunen de oefeningen.

Matles:

In een matles werk je met je eigen lichaamsgewicht tegen de zwaartekracht in. De oefeningen starten liggend op de mat, en tijdens de les evolueer je naar rechtopzittende en staande oefeningen om te eindigen. Matlessen zijn groepslessen van min 3 tot max 7 deelnemers.

Reformer les:

De reformer is 1 van de toestellen die door Joseph Pilates ontwikkeld werd om het volledige lichaam te versterken, te stretchen en in balans te brengen. Op dit toestel werk je tegen de weerstand van veren in waardoor je snel kracht en stevigheid in je volledige lichaam opbouwt; het is een “total body work out”. Deze reformerles kan je in onze studio momenteel individueel of in een duo les volgen.

Individuele lessen/Personal Training:

Als je graag individueel traint en/of sneller resultaat wilt behalen is een personal training ideaal! Gedurende een uur train je zowel op de mat, reformer en andere toestellen. Ik kijk naar je individuele behoeftes, hou rekening met en geef aanpassingen voor je eventuele fysieke klachten, ongemakken of letsels.
Joseph Pilates stelde zelf dat 1 uur individuele training qua resultaat overeenkomt met 10 uren groepsles!

Duo lessen:

Indien je graag met je partner/vriend(-in) samen traint is een duo training ideaal. Jullie krijgen samen les, ieder op zijn niveau met aanpassingen en extra uitdagingen afhankelijk van de conditie van je lichaam.

citaat pilates