Studio Cocoon Logo

Studio Cocoon

Wat is Yin Yoga?

«We don´t use our body to get into a pose,
We use the pose to get into our body»

Yin Yoga is een functionele yoga beoefening.

Yin Yoga

Yin yoga werkt op ´yin´ weefsels in ons lichaam, zoals fascia, bindweefsel, ligamenten, botten. Yin yoga is traag en statisch, een houding wordt lang aangehouden ( 3 - 5 min )

De focus ligt op het ´stressen´ van een bepaald gebied in het lichaam ( target area ) Deze ´stress´ creëren we door het stretchen, contracteren of samendrukken van ´weefsels´, waardoor we een verandering creëren in de ´gel-sol´ balans van de waterkanaaltjes in het fascia weefsel, zijnde de meridianen/energiebanen in de acupunctuur.

De energie die door de meridianen loopt is onze ´chi´; deze chi is voortdurend in beweging in ons lichaam maar is best te voelen tijdens de relaxatie na een yin yoga houding ( the rebound ). Tijdens de rebound re-stabiliseert de gel-sol balans in de fascia zichzelf en dit kunnen we ervaren als een aangenaam ´tintelen´, warmteverspreiding, en vooral het ervaren van een diepe fysieke en mentale kalmte en ontspanning.

Je hoeft geen matje mee te brengen; er zijn dikke, comfortabele pilates matjes.

Voor Yin Yoga gebruiken we verschillende ´props´ om makkelijker in een houding te blijven zitten of liggen. Er zijn een aantal blokjes en riemen aanwezig.

Het is handig om een zitkussen en/of bolster aan te schaffen als je de les op regelmatige basis wilt volgen. Breng zeker 1 of 2 warme (fleece)dekentjes mee.